Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Τρόφιμα

Με την έκθεσή τους σε πάγκους και ράφια καταστημάτων και super markets, τα λουλούδια, τα λαχανικά, τα φρούτα, το κρέας, τα ψάρια και γενικά τα νωπά είδη, που έχουν μεγάλο βαθμό περιεκτικότητας νερού, χάνουν σταδιακά τη φρεσκάδα τους. Η απώλεια φρεσκάδας οφείλεται κυρίως στη γρήγορη αφυδάτωση του προϊόντος, μετά την εξάτμιση του νερού που γίνεται λόγω διαφοράς μεταξύ των τιμών του που περιέχεται στα νωπά προϊόντα και στον περιβάλλοντα αέρα.

Τα ψυγεία και οι αποθήκες έχουν χαμηλή υγρασία περιβάλλοντος (50-60%). Αυτό προκαλεί τη γρήγορη επιδείνωση της κατάστασης των περισσότερων φρούτων και λαχανικών, τα οποία χάνουν βάρος, αλλάζουν χρώμα και παίρνουν μια άσχημη εμφάνιση. Έτσι τα λαχανικά θα χάσουν μεταξύ 15% και 58% του βάρους τους, ενώ τα ψάρια που το βάρος τους αποτελείται σε ποσοστό περισσότερο του 70% από νερό, θα χάσουν έως 12% του βάρους τους. Το κρέας υπόκειται επίσης σε αφυδάτωση.

Αντιθέτως, τα προϊόντα που έχουν υγρανθεί σωστά, μοιάζουν να έχουν μόλις συλλεχθεί. Οι επιφάνειές τους είναι φρέσκιες, σφριγηλές και υγρές, με έντονους χρωματισμούς!

 

Υδρονέφωση σε τρόφιμα και λαχανικά

 

Η υγρασία παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρούτων, των λαχανικών, των ψαριών, του κρέατος αλλά και των λουλουδιών, τα ενυδατώνει μειώνοντας σημαντικά την απώλεια βάρους τους και διατηρώντας για πολλές ημέρες την φρέσκια εμφάνισή τους. Έτσι τα προϊόντα στους ψυκτικούς αποθηκευτικούς χώρους, στα ράφια και στους πάγκους, παραμένουν φρέσκα για πολύ περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα η εικόνα τους να είναι η πρέπουσα και να δείχνουν σαν να έχουν μόλις συλλεχθεί.

 

Υδρονέφωση σε τρόφιμα και λαχανικά

 

Τα εξειδικευμένα συστήματα εκνέφωσης-υδρονέφωσης υψηλής πίεσης για έλεγχο & ρύθμιση υγρασίας της ANDRIANOS, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε το επίπεδο υγρασίας στον αέρα να αποκαθιστά τις βέλτιστες τιμές του, εμποδίζοντας τη διαδικασία αφυδάτωσης στα εκθετήρια και στους αποθηκευτικούς χώρους νωπών προϊόντων, με αποτέλεσμα αυτά να διατηρούν τη φρεσκάδα τους και την εξαιρετική τους εικόνα. Η αποτροπή της αφυδάτωσης των νωπών προϊόντων, επιτυγχάνεται με ειδικό ψεκασμό αποστειρωμένου νερού, μέσω ακροφυσίων υψηλής πίεσης, τα οποία έπειτα από μελέτη του χώρου από τους ειδικούς της ANDRIANOS, τοποθετούνται σε διάταξη, με ανοξείδωτο σωλήνα ή με ειδική ίσια βέργα πολυαμιδίου με επιλογή χρώματος.

Τα εξειδικευμένα συστήματα εκνέφωσης-υδρονέφωσης υψηλής πίεσης για έλεγχο & ρύθμιση υγρασίας της ANDRIANOS, βοηθούν σημαντικά στην αποτελεσματική μείωση της απώλειας βάρους των προϊόντων έως και 90% και κατά συνέπεια στην αύξηση του τζίρου. Είναι 100% αυτοματοποιημένα και με εξαιρετικά χαμηλές λειτουργικές δαπάνες.

 

Υδρονέφωση σε τρόφιμα και λαχανικά

Υδρονέφωση σε τρόφιμα και λαχανικά

Οφέλη και πλεονεκτήματα

  • Παράταση της φρεσκάδας και ενυδάτωση των προϊόντων για περισσότερες ημέρες
  • Μείωση της απώλειας βάρους των προϊόντων από αφυδάτωση έως και 90%
  • Εικόνα προϊόντων, ως συλλεγμένων εκείνη τη στιγμή
  • Διευκόλυνση της διαδικασίας ωρίμανσης σε ορισμένα είδη φρούτων
  • Επεκτάσιμα και ευέλικτα συστήματα σωληνώσεων
  • Χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης
  • Γρήγορη απόσβεση κεφαλαίου

* Έχει αποδειχτεί, πως η επιλογή καταστήματος από τον καταναλωτή για τις αγορές του, εξαρτάται από την εμφάνιση των προϊόντων που έχει διαθέσιμα, τη φρεσκάδα τους και την τιμή τους

Υδρονέφωση σε τρόφιμα και λαχανικά

 

Παράδειγμα εξοικονόμησης χρημάτων σε τμήμα φρούτων & λαχανικών super market:

Καθημερινές πωλήσεις = 500 €

Χωρίς υγρασία των συστημάτων ANDRIANOS: Απώλειες λόγω αφυδάτωσης ή αλλοίωσης 8% = 40 €

Με ύγρανση των συστημάτων ANDRIANOS: Απώλειες λόγω αφυδάτωσης ή αλλοίωσης 4% = 20 €

Καθημερινή εξοικονόμηση = 20 ευρώ

Ετήσια εξοικονόμηση: 20 € x 300 εργάσιμες ημέρες/έτος = 6000 €

Παρακάτω ο πίνακας με την καθημερινή απώλεια βάρους ανά προϊόν και τα ποσοστά μείωσής της, με χρήση συστήματος ύγρανσης υδρονέφωσης υψηλής πίεσης της ANDRIANOS.

ΕίδοςΤυπική ημερήσια απώλεια βάρουςΗμερήσια απώλεια βάρους με υδρονέφωσηΜείωση της απώλειας βάρους
Αγκινάρα 4,05% 0,58% 85,68%
Αβοκάντο 0,38% 0,08% 79,62%
Μπρόκολο 7.55% 0.75% 90.07%
Λάχανα Βρυξελλών 3,47% 1,54% 55,62%
Λάχανο 1,39% 0,28% 79,86%
Καρότα 4.65% 1.61% 65.38%
Κουνουπίδι 2.04% 0.41% 79.90%
Σέλινο 3,08% 1,29% 58,12%
Grapefruit 0,64% 0,21% 67,19%
Λεμόνια 1,17% 0,36% 69,23%
Μαρούλι 7,05% 0,92% 86,95%
Μανιτάρια 12,06% 5,90% 51,04%
Large μανιτάρι 12,09% 4,58% 62,10%
Πορτοκάλια 0,45% 0,22% 51,11%
Ροδάκινα 3.38% 2.23% 34.09%
Δαμάσκηνα 0,83% 0,41% 49,79%
Ραπανάκια 5.88% 2.94% 50.00%
Ξηροί καρποί 2.43% 1.11% 54.23%
Ντομάτες 0,23% 0,07% 69. 30%

Τα ακόλουθα γραφήματα συγκρίνουν την ημερήσια πορεία εμφάνισης αφυδάτωσης προϊόντων που βρίσκονται σε ψυκτικό περιβάλλον 5°C, τα οποία δεν έχουν υγρανθεί (πράσινη γραμμή) και την πορεία τους όταν διατηρούνται σε ιδανικό βαθμό υγρασίας (κίτρινη γραμμή).

 

Υδρονέφωση σε τρόφιμα και λαχανικά

Θέλετε να δώσετε ένα πλεονέκτημα στην επιχείρησή σας;
Θέλετε να δώσετε ένα πλεονέκτημα στην επιχείρησή σας;
Χρησιμοποιούμε
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε αυτόν τον ιστότοπο και την εμπειρία χρήστη (cookies παρακολούθησης). Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να επιτρέπετε τα cookies ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι εάν τις απορρίψετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του ιστότοπου.